Начало Новини Актуално Голям е интересът към изграждането на отсечката Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала Тракия. Строителството запо

Голям е интересът към изграждането на отсечката Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала Тракия. Строителството започва през май 2010 г.

Актуално

66 дружества са закупили тръжна документация за строителството на отсечката Стара Загора - Нова Загора от автомагистрала Тракия. Крайният срок за получаване на документите изтече на 31 декември 2009 година. Офертите трябва да бъдат представени най-късно до 11 януари 2010 г. и ще бъдат отворени на следващия ден.

Това е нечуван интерес към български инфраструктурен проект, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от Дарик радио. По думите му големият интерес със сигурност ще гарантира честен и почтен търг, който ще бъде спечелен от фирма, предлагаща най-добрите условия.

При този силен интерес ще е необходимо предварително отсяване на кандидатите, което засега не е предвидено. В късите срокове министерството рискува да има и сериозни технически трудности с обективната оценка на офертите в общ обем десетки хиляди страници.

Плевнелиев фиксира датата 3 май 2010 година за първа копка на лот 2 на магистралата. В следващите месеци предстои да стартират тръжните процедури и за останалите две отсечки Нова Загора - Ямбол и Ямбол - Карнобат.
Окончателно цялата магистрала трябва да бъде завършена до 2013 година.

Още новини