Начало Новини Актуално Годишните винетки за 2009 г. са валидни до 31 януари 2010 г.

Годишните винетки за 2009 г. са валидни до 31 януари 2010 г.

Актуално

Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е предприела всички необходими мерки, за да не останат шофьорите без винетни стикери в периода до старта на разпространение на новите винетки, съобщиха от агенцията. С предприетите подзаконови нормативни промени годишните винетки за 2009 година ще бъдат валидни до 31 януари 2010 година.

До края на годината гражданите могат да закупуват краткосрочните винетни стикери за 2009 г. – дневни, седмични и месечни, които ще бъдат валидни за съответния период считано от датата на закупуването им. Ръководството на агенцията е разпоредило на дистрибуторите на винетки, за тази година, да предприемат всички действия по зареждане на пунктовете за продажба с необходимите количества краткосрочни винетни стикери, предаде Агенция Фокус.
За 2010 година цените на винетките за леки автомобили остават непроменени. Това беше прието с Постановление № 314 от 17.12.2009 г. на Министерски съвет, с което се изменя Тарифата за таксите, които се събират от АПИ.
Размерът на винетните такси за 2010 г. за ППС от К1 и К2, които отговарят на екологична категория ЕВРО III, IV, V и по-висока, заплащат по-ниски такси спрямо тези от ЕВРО 0, I, II.
Новите цени на винетките са публикувани на официалната интернет страница на агенцията – www.api.government.bg, в секция Актуална информация.

 

Още новини