Начало Новини Актуално Годишни награди на Българската търговско-промишлена палата (видео)

Годишни награди на Българската търговско-промишлена палата (видео)

Актуално

Годишни награди Българска търговско-промишлена палата За 19-а поредна година Българска търговско-промишлена палата (БТПП) връчи своите Годишни награди. Те се дават на фирми, които се отличават с корпоративна социална отговорност и заедно с това имат добри финансови резултати - приходи от продажби и печалба от дейността. Тази година наградата за палата от системата на БТПП заслужи Търговско-промишлена палата – Благоевград.

Наградата е за цялостната дейност в помощ на бизнеса и за принос при постигане на целите и задачите на Българска търговско-промишлена палата. 

На церемонията по връчване на наградите на БТПП присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на здравеопазването Десислава Атансова, министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Сред гостите бяха и дипломати, ръководители на фирми, представители на партньорски организации и председателите на регионалните палата, сред които и председателят на ТПП – Стара Загора Олег Стоилов.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов опредили 2012 година като успешна за Палатата. Това е така и защото БТПП успя да защити своята водеща позиция на работодателска организация в България.

Награди се връчват в няколко категории: Фирми; Браншова организация; Регионална търговско-промишлена палата/камара; Посланик; Търговски представител; Служба по търговско-икономически въпроси; Медия и журналист.

Важно е да показваме добрите примери в трудно време. Тези награди са по-ценни от връчените през 2007 или 2008 г. Тогава икономиката беше по-различна, каза министър Делян Добрев. Тай награди победителя в категория Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лева приходи от продажби през 2011 г. - габровската фирма Станчо Колев ЕООД.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи наградата и в категория 50 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2010 и 2011 г. Водещата позиция там е на Неохим АД.

Победител в категория Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лева собствен капитал през 2011 г. стана компанията Голдън Уест Сийд България ООД. Призът връчи министър Десислава Атанасова.

Тя пожела на всички занапред да стоят стабилно на пазара. Заяви, че е важно фирмите не само да търсят най-добрите клиенти и най-доброто бъдеще за развитие, а мениджърите да обръщат повече внимание и на социални каузи, на социалната отговорност, на подкрепата и солидарността.

Министър Тотю Младенов връчи награда в категория Браншова организация за принос при постигане целите и задачите на БТПП. Наградата заслужи

Министър Дончев връчи наградата в категория Регионална търговско-промишлена палата в системата на БТПП за принос при постигане на целите и задачите на БТПП. Призът тази година е за Търговско-промишлена палата – Благоевград.

Посланикът на Република Индия в България Дивябх Манчанда спечели първото място в категорията Посланик. Наградата му се дава за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения между Република България и Република Индия.

Д-р Михаел Ангерер – ръководител служба Търговско-икономически въпроси към посолството на Република Австрия в България и представител на Стопанската камара на Австрия, спечели приза за търговски представител. Той го получи за изключителния му принос за активиране на сътрудничеството между двете държави.

В категорията за фирми с печалба и максимални приходи от продажби през 2011 г. в националните райони на планиране бяха отличени следните компании: плевенската Агрикола България АД в Северозападен район на планиране; разградската Стинг АД в Северен-централен район на планиране; Алкомет АД от Шумен в Североизточния район на планиране; пирдопската Аурубис България АД в Югозападен район на планиране; пловдивската Белла България АД за Южен-централен район на планиране и Папас-Олио АД - Ямбол от Югоизточен район на планиране.

При избора на победителите тази година участваха над 5 300 от най-активни фирми в българската икономика. Победителите са определени с прилагането на обективни критерии за оценка, използвани в световните класации Форбс и Форчън.

Фирмите, участващи в класациите за награди на БТПП през 2012 година,  формират 77% от брутния вътрешен продукт на България за миналата година. Те развиват дейността си във всички икономически отрасли. Класациите илюстрират положителните изменения в българската икономика и са доказателство за успешен мениджмънт, реалната оценка на икономическата среда и най-важното – как може да се върви напред, казват от БТПП.

Призът за медия, оразяваща обективно икономическите процеси в България, получи телевизия България он Ер. Телевизията беше отличена и заради обективното представяне на ролята на БТПП като работодателска организация в деловия живот.

Призът за журналист заслужи Румяна Гочева от вестник Сега.

 

Още новини