Начало Новини Актуално Годишни награди на Българската търговско-промишлена палата

Годишни награди на Българската търговско-промишлена палата

Актуално

Българската търговско-промишлена палата представи за 27-и път своите Годишни награди, чрез които отличи водещи български фирми и партньори на БТПП. През 2020 г. Българската търговско-промишлена палата отбелязва 125 години от създаването си.

Компаниите лидери в класацията на Палатата Топ 100 фирми, водещи в икономиката на България през 2019 г., са определени на база международно признати обективни критерии. Символи на Годишните награди са бронзова статуетка на Хермес и Грамота за отличените.

По традиция наградите се връчват на официална церемония в София хотел Балкан, но поради сегашната сложна епидемична обстановка награждаването бе организирано в неприсъствен формат, със заснемане на видео филм.

Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с трудности година е важно да бъдат откроени тези, които заедно с Палатата полагаха усилия за по-добро представяне на българските фирми, за по-успешно икономическо развитие на страната ни, за разширяване участието на България в международното разделение на труда.

Към досегашните категории при определяне на наградите тази година Палатата, съвместно с ИКАП България ЕАД, отличи и компания за най-голям ръст в кредитния рейтинг през 2019 спрямо 2018 г. Специално отличие бе връчено на дългогодишния партньор на БТПП - Университет за национално и световно стопанство, по повод 100 години от неговото създаване.

В класацията по традиция участваха и регионални търговско-промишлени палати (камари), браншови организации, посланици и търговски представители на чужди държави, акредитирани за България, както и представители на службите по търговско-икономическите въпроси на България в чужбина. Своето място в класацията намериха медия и журналист.

 

Вижте обръщението на председателя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, видео от събитието и информация за наградените.

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

Документи за сваляне

Още новини