Начало Новини Актуално Годишен ръст от 16% на газифицираните домакинства в Стара Загора

Годишен ръст от 16% на газифицираните домакинства в Стара Загора

Актуално

За една година още 360 старозагорски домакинства избраха природния газ за свой енергиен източник. Така броят на битовите потребители на Овергаз Изток АД в града на липите нарасна с 16% и те вече са 2560. Очаква се до края на 2009-та да се увеличат до 2700. Дължината на газовата инфраструктура в Стара Загора в 126 километра – третата по големина градска мрежа в България след София и Варна.

Към нея екипите на Овергаз Изток АД планират да добавят още 5,2 километра трасе в западната част на града. То ще захранва квартал Казански и ще доставя синьо гориво за още близо 2000 домове и 20 стопански обекта, сред които училище, детска градина и нов търговски център, съобщиха от пресцентъра на Овергаз.
В момента 30 000 домакинства живеят около газоразпределителната мрежа в Стара Загора и могат да се възползват от предимствата на икономичното и екологично синьо гориво.
Цената в града за киловатчас енергия, произведен с природен газ, е 7,8 стотинки за бита и между 5,6 и 7,3 стотинки за потребителите от стопанския сектор, в зависимост от тарифния им план. Същото количество енергия, произведено с мазут, в момента струва 9,4 стотинки, с електричество – 14,8 стотинки, а с нафта – 19,8 стотинки.

 

Още новини