Начало Новини Актуално Глобяват с по 1000 лв. 15 партии и коалиции в Стара Загора заради непочистени плакати

Глобяват с по 1000 лв. 15 партии и коалиции в Стара Загора заради непочистени плакати

Актуално

От днес два екипа на oтдел Опазване на обществения ред в Стара Загора започват връчването на актове за установяване на административни нарушения на 15 партии, коалиции и сдружения, които не са премахнали агитационните материали от преминалата предизборна кампания в Oбщина Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Oбщината. Актове ще бъдат връчени на БСП и Коалиция БСП - ПБС, ПП ГEРБ, ПП Атака, Нова сила, Новата Стара Загора, Синята коалиция, РЗС, Съюз Стара Загора, ВМРО, Партия ДЕИ, ПП НДСВ, Политическо движение Социалдемократи, Партия на зелените, ПП ЛИДЕР и ДПС.

Многобройни са констатираните нарушения на чл.143 от Изборния кодекс в областния град и някои села. Със своя заповед кметът на Община Стара Загора оторизира служители, които да съставят и връчат актовете, и лично следи работата им, информира Валери Иванов, началник-отдел Опазване на обществения ред.
След изтичането на законноустановения срок за оспорване на актовете, на всички 15 партии, коалиции и сдружения ще бъдат връчени наказателни постановления за глоби в размер на 1000 лева, информира вестник Старозагорски новини.

Още новини