Начало Новини Актуално Глобяват кандидат за кмет, не се явил в съда като свидетел

Глобяват кандидат за кмет, не се явил в съда като свидетел

Актуално

Глоби от по 50 лв. наложи вчера Районен съд - Стара Загора, на свидетелите Бойчо Биволарски (б.р. - номиниран за кмет от БСП - Стара Загора) и Борислав Недев (местен лидер на "Зелените"), които не се явиха на съдебно заседание, въпреки че са били редовно призовани.

По график вчера трябваше да се гледа дело за клевета, заведено от бившия зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов, срещу общинския съветник от БСП Борис Боричев. Освен свидетелите, отсъства и адвокатът на ответника, на когото съдът наложи глоба от 100 лева, съобщава вестник Старозагорски новини.
Де факто в съдебната зала беше само защитникът на Балабанов - адв. Ченалов, който помоли председателя на съдебния състав да не дава ход на делото и то да бъде отложено за друга дата.
Припомняме, че бившият зам.-кмет заведе дело срещу общинския съветник Боричев заради думите му, изречени по време на заседание на общинска комисия, че Балабанов е вземал от всички пари, за да им свърши работа в качеството си на длъжностно лице, и че е уредил брат си да строи обект в градинка до "Кауфланд". Искът срещу Боричев е в размер на 10 хил. лева.
На предишното съдебно заседание, проведено на 18 май, общинските съветници от ГЕРБ Ганко Ганев и Борислав Бонев, свидетели на Балабанов, се изправиха на очна ставка срещу Светломир Желязков от партия "Нова сила", свидетел на Боричев. След като се установи, че твърденията им са в пълни противоречия, защитникът на Боричев поиска да бъдат призовани като свидетели Бойчо Биволарски и Борислав Недев, които вчера не уважиха съдебното заседание.

Още новини