Начало Новини Актуално Глобяват фирма за необезопасен път край Стара Загора

Глобяват фирма за необезопасен път край Стара Загора

Актуално

Фирма "Пътстрой" ООД ще бъде санкционирана за необезопасения участък от републиканската пътна мрежа Стара Загора - Казанлък, информираха от пресцентъра на ОД на МВР. Движението по пътя между с. Ягода и областния град беше спряно за около три часа в петък, 18 декември, заради заледявания.

Потърпевши споделиха, че до тежки инциденти не се е стигнало само благодарение на бързата и адекватна намеса на Пътна полиция.
Движението към Стара Загора е спряно около 17.30 часа, след като няколко автомобила не са успели да стигнат до височината преди Змейово. Малко по-късно е отцепен трафикът и в посока Казанлък. През цялото време на място е бил и началникът на КАТ Стефан Конов, а след подаден сигнал е пристигнал и областният управител Йордан Николов, пише вестник Старозагорски новини.
Виновник за създалата се ситуация е фирма "Пътстрой" ООД, стана ясно от разговора ни с директора на Областно пътно управление Петър Николов. След среща на другия ден станало ясно, че машините на поддържащата пътя фирма са били на доста разстояние от трасето и е загубено време както за пристигането им, така и за натоварването с пясък. Пътното платно не е било заснежено, но студеният вятър е заледил участъка. Николов уточни, че "Пътстрой" участва за първи път в тръжни процедури за зимно поддържане, а ръководството й поднася извиненията си на всички, на които закъснялата реакция е причинила неприятности. Много остра е била реакцията и на областния управител, информира директорът. Въпреки обещанията от "Пътстрой" ООД, че това няма да се повтори, фирмата ще бъде глобена със сума до 1000 лева.

Още новини