Начало Новини Актуално Глобалният бизнес търси изход от кризата

Глобалният бизнес търси изход от кризата

Актуално

глобален бизнес изход кризаПреодоляването на кризата в търговията се очерта като приоритет за глобалния бизнес при откриването на Осмия световен конгрес на търговските палати, който се провежда в Доха до 25 април. Най-споделяното мнение в дискусиите е, че международната търговия и инвестициите са двигателите на икономическия растеж и създаването на работни места, които в крайна сметка ще изтеглят световната икономика от рецесията.

Конгресът в Доха беше открит от вицепремиера на Катар Ахмад Бин Абдула Ал Махмуд. Във форума участва и председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Очаква се по-късно през деня той да проведе среща с председателя на Федерацията на търговско-промишлени палати (ICC WCF) Петер Михок, с Жан Гай Кариар – главен секретар, ICC и с Антъни Паркс – директор, WCF. Председателят на Федерацията бе сред говорителите в първия пленарен ден на конгреса.

По време на форума се предвиждат обсъждания по предложенията към предстоящата през септември среща на Г 20 в Санкт Петербург, касаещи свободната търговия и инвестициите, също свободното движение стоки и услуги, както и актуални въпроси, отнасящи се до зелената икономика, улесняването на разрешаването на спорове, многостранната система за преференции и др.

Още новини