Начало Новини Актуално Глоба 100 лв. от днес за шофиране без винетка

Глоба 100 лв. от днес за шофиране без винетка

Актуално

Глоба от 100 лв. ще бъде налагана от днес на водачи на леки автомобили, които не са се снабдили с винетка. Вчера изтече гратисният период за използването на старите стикери. За шофьори на камиони наказанието е 500 лв. От агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че до 24 януари са продадени винетки за над 13,5 млн. лв.

До момента изградената дистрибуторска мрежа реално осигурява винетки за над 95% от автомобилите в страната. Винетка може да се купи и онлайн чрез специално създадения интернет магазин vinetka.com, предаде Insurance.bg.
Винетки се продават и от дистрибуторите на РВС - Лукойл, OMV, Еко България, Литекс, ШЕЛ, Ромпетрол, Петрол от офисите на Деспред, както и от всички магазини за хранителни стоки от веригата Пикадили. Стикерите се продават и във веригата за плащания на комунални сметки EasyPay, магазините на Office1Superstore, МиБМ Експрес, офисите на СОМАТ, ТИР АД, Евротрейд, застрахователни брокери - Брокер инс и Хирон, и отделни вериги и магазини за резервни части. Списъкът на дистрибуторите е публикуван на интернет страницата на Агенция Пътна инфраструктура и на сайта на консорциума www.rvs.bg.
Поради постъпилите сигнали за продажба на фалшиви винетни стикери АПИ апелира гражданите да закупуват винетки от официално обявените разпространителски пунктове.  
Консорциумът ГДЗЗД Разпространение на винетни стикери между СиБанк и компанията за услуги за сигурност VIP Security беше избран за победител в конкурса на агенция Пътна инфраструктура за разпространение на винетните стикери на 11 декември 2009 г. Договорът беше  подписан на 8 януари 2010 г. и изтича на 31 декември 2012 г. Консорциумът спечели търга с най-ниската ценова оферта от 4,75% комисионна, с което на практика разходът на държавата се намалява два пъти в сравнение с предходните 4 г.

Още новини