Начало Новини Актуално Гласуваха вот на доверие към председателя на ОбС в Гълъбово

Гласуваха вот на доверие към председателя на ОбС в Гълъбово

Актуално

С 10 гласа "за" и 1 "въздържал се" председателят на Общинския съвет в Гълъбово Янка Петрова получи вот на доверие на извънредно заседание на местния парламент снощи. Вотът беше поискан лично от Петрова на 21 януари т.г., във връзка с повдигнатите й обвинения от Окръжна прокуратура - Пловдив, по чл.311 от НК за превишаване на правомощията, с които разполага, при подписването на две удостоверения за банкова гаранция на общинското дружество "Благоустройство и чистота".

Преди гласуването на вота трима общински съветници от коалиция "За Гълъбово" напуснаха заседанието на Общинския съвет. Пред медията ни те определиха действието си като знак на протест срещу демонстрирания популизъм от страна на Петрова. Един от тях - Антон Георгиев, заяви,че въпросните удостоверения, станали повод за прокурорските обвинения, са били подписани месец преди решението на ОбС, съобщава вестник Старозагорски новини.
На снощното заседание беше гласувано и открито писмо до министъра на енергетиката, икономиката и туризма Трайчо Трайков. Причината е изказване на министъра от трибуната на Народното събрание по време на парламентарен контрол. Припомняме, че то беше провокирано от питане на старозагорския депутат д-р Евгений Желев и Сергей Станишев кога електропроводът, свързващ новата ТЕЦ "AES Гълъбово" с енергийната система на страната ще бъде готов. Тогава министърът отговори, че въпросната връзка се бави заради община Гълъбово.
В обстоятелственото писмо, което ще бъде изпратено до Трайков, се твърди, че обвинението срещу местната управа е неоснователно, и че те не са "местна клика". А в знак на благородство, вместо дело за клевета, местната управа го кани на среща с жителите на общината.
Любопитна подробност е фактът, че снощната извънредна сесия на ОбС - Гълъбово, предшества редовната, обявена за 11 февруари, когато ще бъде разгледан бюджетът на общината за 2011 година. Явно вотът и писмото до Трайков са били по-важни от бюджета!

Още новини