Начало Новини Актуално Гладуващият д-р Захари Стойчев: Оставката на министъра не решава проблемите, трябват пари

Гладуващият д-р Захари Стойчев: Оставката на министъра не решава проблемите, трябват пари

Актуално
болница, Казанлък

Доволен съм от подадената оставка на министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова. След вчерашната й изява по телевизията това е съвсем логично. Но проблемите не свършват с нейната оставка, причината за тежкото положение в здравеопазването е липсата на пари, коментира д-р Захари Стойчев от казанлъшката МБАЛ "Д-р Христо Стамболски", който от понеделник е в гладна стачка.

Според него решението е в адекватния процент от брутния вътрешен продукт, отделян за здравеопазване. За миналата година в бюджета е имало 2.3 млрд. лева, а сега са под 2 млрд. лева. Може да има известно подобрение, ако поне се достигне миналогодишното ниво, смята лекарят, който е и лидер на КНСБ в болницата, пише вестник Старозагорски новини.
Днес той ще прекрати гладната си стачка. "Доволен съм от подкрепата на колегите от Казанлък и други градове, непрекъснато получавам факсове. Подкрепят не само мен, а и протестите, които ние правим всеки ден по обяд. Поне до края на седмицата ще продължим по този начин", добави той.
Казанлъшките медици ще участват в националния протест на КНСБ на 7 октомври в София. Най-малко един автобус ще замине и за протеста на работещите в здравеопазването на 15 октомври.

Още новини