Начало Новини Актуално Гимназия „Ромен Ролан” търси финансова подкрепа за четирима свои даровити ученици, които се класираха за участие на Свет

Гимназия „Ромен Ролан” търси финансова подкрепа за четирима свои даровити ученици, които се класираха за участие на Световните финали на Microsoft в Ню Йорк

Актуално

Microsoft Office Specialist World ChampionshipГимназия „Ромен Ролан” стартира дарителска кампания за подпомагане на участието на ученици, които се класираха за Световните финали на Microsoft, които ще се проведат от 28 до 31 юли 2019 г. в Ню Йорк, САЩ.

На 6 май 2019 г. в София в Стопанския факултет на Софийския университет, се проведоха Националните финали на Microsoft Office Specialist World Championship, в които участваха Виктория Кабаиванова IХИ клас, Пламена Стоянова от Хж клас, Габриела Посталова и Ирен Христова от Х1Б клас от ГПЧЕ „Ромен Ролан” - Стара Загора. От 3 400 участници от страната те се класираха за Световните финали на Microsoft в Ню Йорк. Момичетата получиха официални покани за участие от организаторите на Световното първенство. За да имат възможност да се докажат на международно ниво, тези талантливи деца се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа. Стойността на престоя в САЩ е 4500 лева на човек и включва самолетни билети, настаняване и входните такси за състезанието. Тази сума е непосилна за семействата на учениците. Училищното настоятелство и ръководството на Гимназия „Ромен Ролан”потърси съдействие от Община Стара Загора и след обсъждане на заседание на Общински съвет е взето решение да бъде покрита част от сумата, тази за транспортните разходи.

От Гимназията се обръщат с призив за съдействие, за да могат да бъдат събрани финансовите средства, които възлизат на 2000 лева на човек.

„Надяваме се даровитите деца да имат възможност да представят добре Стара Загора, училището ни и да покажат, че в България има много талантливи и трудолюбиви млади хора, чиито усилия трябва да бъдат оценени” – се казва в призива на училищното настоятелство.

Учениците, техните семейства и преподавателите им се надяват, че ще има отклик на молбата им. Готови са да предоставят и допълнителна информация при контакт чрез имейл: gpchesz@abv.bg и тел. 0878720092.

Сметка на училищното настоятелство:

IBAN: BG31FINV915010BGN0H32A BIC/SWIFT
код: FINVBGSF Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria
Основание за превода: Световни финали Microsoft

Още новини