Начало Новини Актуално Гимназия Лубор Байер търси представител на бизнеса за участие в комисия за държавен изпит

Гимназия Лубор Байер търси представител на бизнеса за участие в комисия за държавен изпит

Актуално

ПГСАГ Рубор Байер представител бизнес комисия държавни изпитиПрофесионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер в Стара Загора потърси съдействие от Търговско-промишлена палата - Стара Загора за осигуряване на представител на работодателите, който да участва в комисия за провеждане на държавни изпити за професионална квалификация в гимназията.

Участието на предприемач в комисията е на основание чл. 33 и чл. 35 от Закона за професионалното образование и обучение. Изискването е той да притежава квалификация за съответната област. Срок за заявка - 24 април 2013 г.

За придобиване на трета степен на професионална квалификация по професията Строителен техник се провеждат изпити по специалностите:

  • Строителство и архитектура
  • Водно строителство
  • Транспортно строителство

По професия Геодезист изпитът е за специалност Геодезия.

Изпитите по теория за трета степен на професионална квалификация ще се проведат на 10 юни 2013 г., а по практика - на 5, 6 и 7 юни.

За контакти и допълнителна информация - инж. В. Георгиева, помощник-директор по учебно.производствената дейност, на тел. 042 651083 и 0889 815707.

Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов започна заедно с представители на фирмите-членове на Палатата срещи в старозагорските професионални гимназии, свързани с необходимостта от по-качествено средно и висше образование, съобразено с нуждите на бизнеса. Първата среща беше в Професионална гимназия по биотехнологии и химични технологии Дмитрий Менделеев в Стара Загора, която парадоксално се оказва пред недостиг на ученици и заплаха от закриване, при положение, че в региона на Стара Загора работят едни от най-мощните химически компании в България.

Още новини