Начало Новини Актуално Германия предлага работа през лятото на 250 български студенти

Германия предлага работа през лятото на 250 български студенти

Актуално
Студенти

Започва приемането на документи за лятна ваканционна заетост през 2012 г. в Германия на 250 български студенти. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да са редовни студенти, но да не са последен курс на обучение; да имат много добри познания по немски език и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

До 6 януари 2012 г. в бюрата по труда, по адрес на съответното висше учебно заведение, ще се приемат уверения от университета, че лицето е редовен студент и не е последен курс на обучение и молби (свободен текст на български език) на желаещи студенти да работят в Германия през лятото. В нея кандидатите е необходимо да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия.

До 12 януари 2012 г. ще се извърши проверка на познанията по немски език на кандидатите като класирането ще се извърши според степента на владеене на езика. Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество в град Бон.

Информационният бюлетин за чуждестранни студенти, желаещи да работят в Германия през лятото на 2012 г., е публикуван на сайта на Агенцията по заетостта, рубриката Международна дейност - Работа в чужбина – Условия и ред за кандидатстване – Посредничество на български студенти за лятна ваканционна заетост.

Подробна информация кандидатите могат да получат на тел.:02 9808719, интернет страницата на Агенцията по заетостта или в бюрата по труда в градовете, където има висши училища: За ДБТ – Стара Загора-стая 102, Донев

Още новини