Начало Новини Актуално ГЕРБ оттегли жалбата си за касиране на кметския вот в Раднево

ГЕРБ оттегли жалбата си за касиране на кметския вот в Раднево

Актуално

Адвокат Павел Хаджийски, защитник на неуспелия кандидат-кмет на Община Раднево д-р Димитър Димитров от партия ГЕРБ, оттегли вчера жалбата на своя довереник до старозагорския Административен съд за касиране на кметския вот в миньорската община. На това основание съдът прекрати делото по жалбата.

Един от мотивите за касирането на изборите, посочени в жалбата, бе, че в избирателните списъци са дописвани лица, нямащи право да гласуват в съответните секции, пише вестник Старозагорски новини.
"Събрахме се в сряда с адвокат Хаджийски, обсъдихме съдържанието на жалбата и решихме, че трите точки в нея за нарушения по време на вота няма да бъдат уважени от съда. Става дума за прозрачни бюлетини, за гласуването под черта и най-вече за 387 гласоподаватели, чийто постоянен адрес не е в Община Раднево, но 14 дни преди вота са подали декларации, че ще гласуват в нашата община. По отношение на последното считам, че е законно, но не е справедливо граждани на други общини да решават кой ще бъде нашият кмет. Знаете, че д-р Димитров загуби изборите със 130 гласа." Това каза вчера пред "Старозагорски новини" общинският координатор на ГЕРБ в Раднево Димитър Желев.
Ще припомним, че номинираният от инициативен комитет Коалиция "Възраждане за Раднево" д-р Юлиан Илчев бе избран за градоначалник на Раднево, побеждавайки на балотажа д-р Димитър Димитров със 133 гласа повече. Юлиан Илчев спечели 3932 гласа (или 50.86% от действителния вот), а за Димитър Димитров бяха подадени 3799 бюлетини (49.14%).

Още новини