Начало Новини Актуално ГЕРБ отказва дарения за предизборната кампания

ГЕРБ отказва дарения за предизборната кампания

Актуално

ГЕРБ ще води скромна предизборна кампания "лице в лице", с повече срещи с хората, без да хвърляме средства за показни мероприятия и голяма реклама. Разполагаме и с държавна субсидия като парламентарно представена партия, която ще използваме, така областният координатор на партията, народният представител Живко Тодоров коментира предложението на предизборния щаб за отказ от дарения в кампанията за местните и президентските избори.

Според него използването на държавната субсидия гарантира в най-голяма степен прозрачността, която също ще бъде характерна за кампанията. По този начин ще бъдат избегнати даренията от фирми и няма да има съмнения за финансирането. Водещ принцип при разпределянето на средствата в избирателните райони ще бъде броят на населението в съответната област, уточни Живко Тодоров.
Предложението ГЕРБ да се откаже от дарения за периода от 24 септември до 30 октомври е отправено към ръководството на партията, което ще го обсъди, пише вестник Старозагорски новини. От предизборния щаб смятат, че такова решение ще гарантира на избирателите на ГЕРБ, че кандидатите на партията няма да са зависими от определени корпоративни интереси, уточняват от пресцентъра.
На Изпълнителната комисия е предложено още по време на кампанията ежеседмично на сайта на ГЕРБ в Публичния регистър да бъде оповестявана информация за разходите на партията в предизборната кампания, а информацията за това да бъде предоставяна и пред Сметната палата.

Още новини