Начало Новини Актуално ГЕРБ няма да оттегли политическото си доверие от кмета на Стара Загора

ГЕРБ няма да оттегли политическото си доверие от кмета на Стара Загора

Актуално

Общото мнение на общинската организация на ГЕРБ в Стара Загора, изработено на съвместна среща с кмета проф. Светлин Танчев, е, че се налага нов модел на управление на общинската администрация с цел подобряване работата по общинските проекти и на тази с гражданите, както и повишаване на прозрачността в нейните действия. Това заяви по време на брифинг в Стара Загора областният координатор и народен представител от ПП ГЕРБ Живко Тодоров.

На срещата с кмета, проведена ден по-рано, бил поставен въпросът за специалния режим на достъп до кметския кабинет, който от три години ограничава достъпа до него. По думите на областния координатор на ГЕРБ, проф. Танчев оправдал устройството с факта, че в кабинета му често се натрупвали хора, които ограничавали възможността му за работа. Кметът обаче се съгласил, че трябва да се изработи нов пропусквателен режим, и обещал до края на седмицата да реши този въпрос в полза на гражданите.
На пресконференцията вчера присъстваха още депутатите Нели Калнева, Емил Караниколов и Иван Колев, както и председателят на общинската организация на партията Емил Христов.
"Общо беше мнението, че предложеното на сесия на Общинския съвет искане от общинската администрация за 7 млн. лева заем, предназначен за генерална реконструкция на инфраструктурата на квартал "Железник", трябва да се преработи", оповести Живко Тодоров.
Областният координатор на ГЕРБ поясни, че имало възможност за намаляване на тази цифра до 3 млн. лева и че искането в този му вид давало възможност за използване на парите за други дейности. Според общинската организация заемът трябвало да бъде само целеви и конкретно за поставената цел.
Живко Тодоров бе категоричен и по въпроса за персоналната отговорност, която трябвало да носи всеки представител на общинската администрация при допуснати грешки или пропуски в работата си, но се въздържа да назове конкретни имена. На въпроса защо това се прави едва сега, почти три години след като ГЕРБ пое властта в Стара Загора и дали не е свързано с предстоящите избори за местни органи на властта, Тодоров отговори, че представители на партията са имали много разговори с гражданите, включително и в другите населени места от общината, за да формулират исканията си към общинската администрация.

Наболялата напоследък тема с освобождаването на Мария Динева от мястото на зам.-кмет на община Стара Загора, според депутатите от ГЕРБ, не било сред приоритетите на срещата. Проф. Светлин Танчев се позовал на законното си право сам да избира екипа, с който да работи, но обещал до края на седмицата да информира общинската организация дали на мястото на Динева ще има ново лице, или ще се пристъпи към оптимизиране на зам.-кметското звено. Живко Тодоров заяви пред медиите, че от партията очакват бързи и конкретни действия от страна на общинската организация.

"И ако кметът изпълнява искания от нас нов модел на управление, ГЕРБ ще стои твърдо зад него", оповести той позицията на партията.
Областният координатор се застрахова, че въпросът за политическото доверие на сегашния управленски екип не бил актуален към днешния момент и че евентуалното му поставяне не би довело до никъде.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини