Начало Новини Актуално ГЕРБ - Казанлък: БСП трудно приема, че времето на далаверите в ОбС свърши

ГЕРБ - Казанлък: БСП трудно приема, че времето на далаверите в ОбС свърши

Актуално

Във връзка с депозираната до съда жалба на БСП в Казанлък за оспорване на изборния резултат в община Казанлък, в частта за избори на общински съветници, от ПП ГЕРБ разпространиха вчера до медиите своята позиция за рецидива. Припомняме, че на вота на 23 октомври т.г. БСП получи само 6 мандата в Общинския съвет, колкото и Експерти за Казанлък, а ГЕРБ - 15 мандата.

Освен малкия брой съветници, резултатът подсказва, че БСП ще се раздели през следващите 4 години и с председателския пост в местния парламент, пише вестник Старозагорски новини.

Поради значимостта на проблема, както и заради факта, че през последните три години община Казанлък беше арена на нескончаеми скандали между старейшини и администрация, публикуваме позицията на ПП ГЕРБ без редакторска намеса:

С процедурни хватки БСП успя на миналите избори да касира изборите за Общински съвет на Казанлък. Резултатите от този успех на БСП ще бъдат запомнени дълго, тъй като не е имало мандат в местното самоуправление, белязан с повече интриги, пазарлъци, договори, ощетяващи общината и усвояване на бюджетни средства за лични, частни и партийни нужди.
Емблематични за това демократично постижение на БСП ще останат и огромните средства, разпиляни от председателя на ОбС - от БСП за представителни банкети, забавления, алкохол, камари венци и цветя и др. потребности. Както и източените средства за поддържане на частния бизнес на същия този председател от БСП - от издръжка на траурния му до медийния му бизнес. Емблематични ще останат неизгодните договори за общински поръчки, както и подписаното споразумение между бившия кмет Дамянов и ръководството на БСП /в лицето на И.Гороломов, Румен Петков и т.н./ да съобразява изцяло водената общинска политика и всички назначения в общината именно с БСП, както и да им се отчита постоянно. Както и последиците от това - безкрайна поредица от скандали, конфликт на интереси и огромни натрупани дългове, завещани на дънъкоплатците на Казанлък. Така резултатът от това успешно управление на БСП в Казанлък е очевиден: най-големите си успехи БСП на настоящите избори постигна в секциите в Махалата - по безкористни причини.

Опитът с процедурни трикове отново да се оспорва избора на ОбС е не само рецидив, а арогантно незачитане волята на хората. Със своя вот гражданите показаха нещо ясно - омръзнало им е общината да бъде използвана за хранилка на споменатата политическа партия, управлявала я през последните три мандата. Затова търсенето на аргументи и процедури, че някой е лишил БСП - Казанлък, от любовта на народа, не са нищо друго освен отчаян опит за търсене пролука за нов достъп до властта. Време е БСП да осъзнае 22 г. след 10.10.1989 г., че вече не е единствената и несменяема партия. И че социализАма и комунизАма бяха пометени от цяла Югоизточна Европа, защото не може безкрайно да се вярва, че работиш за народа - след като очевидно работиш за своя облага.
Вече не се обръщаме към БСП с призив за морал и политическо достойнство. Обръщаме се към хората от Казанлък: като граждани на демократична държава да не допуснем чрез манипулации, процедури и клевети БСП отново да ни лиши от правото да определяме как да живеем и на кого да делегираме доверие. Да не позволим отново Казанлък за загуби заради личната амбиция и интереси на група хора.

ПП ГЕРБ

Още новини