Начало Новини Актуално ГЕРБ иска смяна на председателя на Общински съвет - Чирпан

ГЕРБ иска смяна на председателя на Общински съвет - Чирпан

Актуално

На предстоящата сесия на Общински съвет - Чирпан, която ще се проведе на 17 септември 2009 г., ще се разгледа и докладна записка от Христо Стефанов - общински съветник и координатор на ГЕРБ за Чирпан, в която предлага на колегите си да освободят Евгени Василев от поста председател на Общинския съвет.

"Това не е само мое намерение, а политическо решение на ПП ГЕРБ - каза г-н Стефанов. - За първи път от 20 години на парламентарните избори гражданите на Чирпан промениха статуквото и 41% от тях гласуваха за ГЕРБ. Този порив и енергия обаче се стопират от председателя на Общинския съвет. Независимо че от два мандата е избиран от листата на НДСВ, всъщност той е най-удобният човек на БСП и прокарва нейната линия. От друга страна, Чирпан е от общините с най-много върнати решения от областния управител, което говори ясно за липса на компетентност."
За да мине предложението, са необходими не по-малко от 11 гласа при тайно гласуване, уточнява вестник Старозагорски новини.
Това е вторият опит за свалянето на Евгени Василев. През април 2008 г. група съветници поискаха отстраняването му, но тогава един глас не достигна и Василев остана на поста.

Още новини