Начало Новини Актуално ГЕРБ иска от кмета на Стара Загора прозрачност и отговорност

ГЕРБ иска от кмета на Стара Загора прозрачност и отговорност

Актуално
ГЕРБ - Стара Загора

Искаме прозрачност и отговорност от страна на кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев и администрацията, това заявиха старозагорските депутати от ГЕРБ след среща с градоначалника. В продължение на месеци народните представители са провели срещи с хората от цялата община и са анализирали недостатъците на местната власт, с цел да се вземат мерки за отстраняването им.

Скоростно трябва да се промени моделът на управление в община Стара Загора. На заместник-кметовете са дадени големи права, но трябва да се поема и отговорност за грешките, заяви общинският председател на партията Емил Христов, без да посочи конкретни имена и случаи. Той отказа да коментира дали необходимата промяна на управленския модел е свързана с кадрови рокади, защото това бил въпрос от компетенциите на проф. Танчев.
Трябва да се подобри и достъпът на гражданите до кметския кабинет, който е с устройство и в него се влиза само с карта, каза народният представител Живко Тодоров.

Ако препоръките на депутатите от управляващата партия бъдат изпълнени, те ще продължат да подкрепят кмета на Стара Загора, който е издигнат от ГЕРБ.

Депутатите подчертаха, че освобождаването на зам.-кмета Мария Динева е лично решение на проф. Светлин Танчев и по време на срещата с него не са коментирани причините за кадровия ход.

Още новини