Начало Новини Актуално Георги Първанов идва в Стара Загора в събота

Георги Първанов идва в Стара Загора в събота

Актуално

На посещение в Стара Загора в събота, 24 март, ще бъде президентът за периода 2002 - 2012 година Георги Първанов, съобщи зам.-председателят на Общинския съвет на БСП Илия Златев. Поканата е отправена от общинското ръководство и решението за това е взето единодушно на последното заседание миналата седмица. От 18 часа в залата на Регионална библиотека Захарий Княжески Георги Първанов ще се срещне с членове и симпатизанти на БСП.

Основните теми, които ще се обсъждат, са ролята и мястото на партията в политическия живот на страната и възможността тя да бъде алтернатива на управляващата ПП ГЕРБ, пише вестник Старозагорски новини.
На заседанието, на което е било взето решението Първанов да бъде поканен в Стара Загора, не е присъствал общинският лидер на БСП доц.Бойчо Биволарски поради заболяване.

Няма да присъствам и на срещата с Първанов в събота, тъй като ми се налага лечение извън Стара Загора. Но ако бях там, със сигурност щях да го попитам защо иска да разцепи партията една година преди парламентарните избори, коментира вчера пред медията ни доц.Биволарски. Той уточни, че няма нищо против личността на Георги Първанов, а срещу начина, по който влиза в партията. Не е страшно, че Георги Първанов се кандидатира за партиен лидер, а това, че ще разцепи партията. Той вече опита веднъж с формацията си АБВ, която се оказа нероден Петко. Настоящият му подход не е здравословен за БСП, каза още доц. Биволарски.
В момента в основните организации на столетницата тече отчетно-изборна кампания, в хода на която се правят и предложения за председател. Както вече стана известно, двамата основни конкуренти са настоящият председател на партията и президент на ПЕС Сергей Станишев и Георги Първанов, който бе неин водач до избирането му за президент в края на 2001 година.

За 4 април от 17.30 часа в хотел Мериан палас пък е насрочена срещата на старозагорския партиен актив със Сергей Станишев.

 

Още новини