Начало Новини Актуално Георги Гьоков: Стара Загора сред отличниците по ниска безработица

Георги Гьоков: Стара Загора сред отличниците по ниска безработица

Актуално
Георги Гьоков

В края на октомври безработицата в Старозагорска област е била 6.83% при средна за страната 8.92%, съобщи директорът на Бюрото по труда в Стара Загора Георги Гьоков. В сравнение със септември броят на регистрираните безработни е намалял с 248 души, допълни той. В община Стара Загора безработните са намалели с 83-ма.

В цялата Старозагорска област регистрираните към края на октомври безработни са били 11 805. Икономически активното население е 172917 души. Областта продължава девети пореден месец да е сред отличниците по ниска безработица в страната, защото девети пореден месец безработицата в нея намалява. В национален мащаб, като се изключи София - град, Стара Загора заема четвърта позиция. Пред нас са само Габрово, Бургас и Варна. Под 8.92% са безработните и в областите Пловдив, Велико Търново, Перник, Русе, Хасково и Добрич, информира вестник Национална бизнес поща.

За първи път през октомври в общините от Старозагорска област с безработица под средната за страната се наредиха Павел баня и Гурково. Обичайно най-високи остават нивата на безработица в Николаево и Братя Даскалови.
През октомври в цялата област са започнали работа 926 души. За община Стара Загора тази цифра е 272. За едно работно място в Старозагорска област се борят 9 души. За страната тази цифра е 10.

Още новини