Начало Новини Актуално Гении се организираха в Без стандарт

Гении се организираха в Без стандарт

Актуално
гений

В България вече е факт най-новото нестандартно сдружение Без стандарт. То бе учредено от 12 ентусиасти в Севлиево, а идеолог на фракцията е небезизвестният в Казанлък майстор на триколки Митко Тодоров - Кълвача. Основната цел на новото сдружение е популяризирането и превръщането в традиция на всичко, свързано с нестандартните машини, както и набирането на още членове за разрастването на новото формирование.

Сред 12-те мъже има автори на какви ли не уникални машинарии, а броят им напомня библейско число и дава сигнал, че ги чака наистина апостолска работа оттук насетне. Намеренията им са не само да обменят информация, а и да представят моделите си, да участват в инициативи и форуми“, каза за „Новината“ Митко Тодоров.
Нестандартно мислещите и създаващи невероятни технически изобретения възнамеряват през следващата година да организират втория Национален събор на самоделки. След първия, провел се до Севлиево това лято, стана ясно, че интересът към машините е огромен. И както казва един от учредителите на „Без стандарт“ Йошко от Севлиево, „въображението май наистина е по-важно от знанието“ и подчертава, че не той е автор на фразата, а друг тих луд гений - самият Айнщайн.

Информация: вестник Новината

Още новини