Начало Новини Актуално Гарантират 25 години за ремонта на покрива на Административния съд

Гарантират 25 години за ремонта на покрива на Административния съд

Актуално

25-годишна гаранция за ремонта на покрива дават строителите на етажа на Административния съд в Стара Загора, съобщи г-жа Румяна Присадашка, управител "Съдебни сгради" при Окръжен съд - Стара Загора. Приключена е подготовката за ремонта - съборени са преградните стени на етажа, демонтирани са всички облицовки, както и остатъците от металните окачени тавани, подготвени са отвори за вратите за обособяване на новите съдебни зали.

Г-жа Присадашка уточни, че е ремонтирана изцяло вътрешната дограма и е затворен атриумът с алуминиева конструкция. От следващата седмица започва подмяната и на външната дограма, пише вестник Старозагорски новини.
Изпратена е заменителна таблица на Министерството на правосъдието за ремонта на покрива, която е била съгласувана с Община Стара Загора и проектанта по ел.част. Ще бъде приложена по-нова технология за антикорозионна покривна защита. Предвижда се монтирането на висококачествена хидроизолационна мембрана, изработена в една от водещите фирми в света - "Сика". Покривът ще имитира сребриста ламарина. В улуците ще се монтира нагревателна инсталация, която ще бъде включена при обилни снеговалежи и заледяване.
Завчера обектът е бил посетен от главния секретар на ВСС г-жа Славка Каменова и дългогодишния член на съвета г-н Велев. Те са констатирали, че ремонтът се изпълнява в срок, и са обещали пълно съдействие по всички въпроси. От своя страна строителите дават дума, че ще приключат в шестмесечен срок.

Още новини