Начало Галерия / Видео Предприемачи от Стара Загора се запознаха с възможностите за бизнес с партньори от Румъния

Предприемачи от Стара Загора се запознаха с възможностите за бизнес с партньори от Румъния

Двустранна търговска камара България - Румъния (BCCBR) проведе в Стара Загора първото събитие от национална обиколка под името Как да бъдем успешни на румънския пазар. Срещата беше организирана съвместно с Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Тя събра над 40 представители на различни бизнеси от старозагорския регион, с интерес за развиване на търговски отношения с Румъния.

Основни лектори на форума бяха Радо - Калин Молдован, търговски аташе в Посолството на Румъния в Република България и Драгомир Дору, председател на Двустранната търговска камара България Румъния. Сред гостите бяха и Бурхан Немутлу, председател на Управителния съвет на Българо-турската търговско-индустриална камара, Кемал Караман, председател на българо-турското бизнес сдружение БУЛТИШ, Исмет Чавушоглу, координатор на Направление Турция към Търговско-промишлена палата - Стара Загора и ръководството на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, чиито председател Олег Стоилов беше и модератор на форума.

Лекторите запознаха аудиторията с последните икономически данни за търговските взаимоотношения между двете съседни държави, със силните икономически сектори и региони на Румъния. Те очертаха и пътя за нови бизнес партньорства и взаимодействия.

BCCBR има за цел да подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори на икономиката, опериращи на румънския и българския пазар, както и да създава общи пакети от допълващи услуги и продукти за компании от региона. Работи и за популяризирането им в световен мащаб. Дейността ѝ е насочена към създаване на платформа, която предоставя актуална информация за бизнес средата в Румъния и България и да развива комуникационна система за надграждане на бизнес отношенията между двете държави. Камарата насърчава бизнес интересите на компании, които искат да стартират или доразвиват своя бизнес в България или Румъния.

BCCBR предоставя необходимата подкрепа на съществуващи организации и институции в двете страни чрез собствените си офиси в София и Букурещ. Дейността на Камарата е насочена към насърчаване на сътрудничеството между България и Румъния и подпомагане на изпълнението на различни трансгранични проекти. BCCBR се фокусира върху активното включване на бизнеса в области като търговия, индустрия, услуги, доставки на нефт и газ, селско стопанство и туризъм чрез организиране на специални срещи, форуми и конференции.
Двустранна търговска камара България - Румъния ще проведе общо 8 бизнес срещи в различни региони на България, за да представи информация за румънския пазар, общата икономическа ситуация и възможностите, които се откриват пред компаниите от България.

Събитието в Стара Загора се проведе под егидата на Посолството на Румъния в Република България.