Начало Новини Актуално Гълъбовският кмет пак поиска да бъде възcтановен на длъжност

Гълъбовският кмет пак поиска да бъде възcтановен на длъжност

Актуално

Временно отстраненият от длъжност кмет на Община Гълъбово Николай Тонев е пуснал нова жалба до Окръжен съд - Стара Загора, за възстановяването му в длъжност. Това е седмият поред опит на Тонев да се завърне на кметския пост, след като през септември 2009 г. беше отстранен заради повдигнати обвинения от Пловдивската прокуратура за длъжностни престъпления.

Вчера говорителят на Прокуратурата Гаврил Гавраилов уточни, че разследването на фаза събиране на доказателства е приключило. Припомняме, че като обвиняеми по него освен кмета са още 9 лица от Гълъбово, между които зам.-кметът, председателят на ОбС и секретарят на общината.
Спрямо Тонев е приключила и процедурата за предявяване на материалите по делото. Тоест в настоящия момент защитниците му се запознават с доказателствата по разследването, пише вестник Старозагорски новини.
След като томовете с материалите бъдат върнати от Старозагорския съд на Прокуратурата, в рамките на няколко дни се очаква да бъде финализирана процедурата и спрямо останалите обвиняеми. "В едномесечен срок след предявяване на материалите по разследването, наблюдаващият делото прокурор ще се произнесе по същество", каза още Гавраилов.
Както вече съобщи медията ни, на 1 август представители на Общинския съвет в Гълъбово отказаха да се срещнат с областния управител във връзка с подготовката на местните избори. Явно се надяват, че този път съдът ще възстанови Тонев на кметския пост и той лично ще поеме организацията по провеждането им. Отдавна е известно, че Тонев ще се кандидатира за трети кметски мандат, а местната организация на БСП вече официално застана зад кандидатурата му.

Още новини