Начало Новини Актуално Футболни хулигани с глоби по 500 и 600 лева. Трима ще бъдат аут от стадионите за 1 и 2 години

Футболни хулигани с глоби по 500 и 600 лева. Трима ще бъдат аут от стадионите за 1 и 2 години

Актуално

Футболни хулигани, заформили масово сбиване след мача "Берое" - ЦСКА в събота, отнесоха яки глоби от Районен съд - Стара Загора. В неделя магистратите разгледаха шест от преписките, като тримата старозагорци, участвали в мелето, бяха оправдани. За сметка на това 22-годишният Х.Н. от Димитровград отнесе глоба в размер на 600 лева и лишаване от право да посещава спортни мероприятия за срок от 2 години.

С една година аут от стадионите и глоби от по 500 лева са наказани 22-годишният Т.В. и 17-годишен непълнолетен от София, пише вестник Старозагорски новини.
Битката се разразила час и половина след последния съдийски сигнал в района на бензиностанцията до автогара Стара Загора. Изпратените на място полицейски екипи задържали за 24 часа осем от развилнелите се фенове, като на седем от тях са съставени актове по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.
Припомняме, че от нездравите футболни страсти в събота пострада 34-годишен мъж от Сливен, който около 17.30 часа е бил нападнат от фенове на "Берое" на кръстовището на бул. "Цар Симеон Велики" и ул. "Отец Паисий". "Зелено-белите" хулигани му нанесли побой, вследствие на което потърпевшият е получил контузии и охлузвания по тялото и главата и загуба на съзнание. Непосредствено след инцидента за 24 часа са задържани двама от нападателите - Б.М. и А.Д. на по 18 години от Стара Загора. Срещу А.Д., който е наказван по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия през 2007 г., е образувано бързо производство.
За още един случай на нанесен побой съобщава 24-годишен мъж от Русе. Около 18 часа той е бил нападнат на ул. "Майор Кавалджиев" и след получените удари е загубил съзнание. Пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ, където е обработен амбулаторно, но е отказал хоспитализация.

Още новини