Начало Новини Актуално Фуражите за охлюви печелят нови пазари. Владини Трейдинг ЕООД бележи ръст в кризата

Фуражите за охлюви печелят нови пазари. Владини Трейдинг ЕООД бележи ръст в кризата

Актуално
Гено Манев

Фуражният завод в Чирпан Владини Трейдинг ЕООД от миналата година произвежда фуражи за охлюви, които са все по-търсени на българския пазар. Като опитен производител на всякакви видове комбинирани фуражи и биоконцентрати за свине и птици, фирмата е наясно с всички тънкости около питателното изхранване на тези мекотели и отдавна си е спечелила отлично име сред охлювъдните ферми в България.

Стремим се да предложим на охлювъдите най-доброто, влагайки само качествена суровина - фуражът да бъде ситно смлян и да е богат на нужните за охлювите витамини. Това, че се утвърдихме на пазара за този вид фураж ни носи голямо удовлетворение, въпреки че технологията ни изисква повече време, казва управителят на Владини Трейдинг ЕООД в Чирпан Гено Манев.
Началото Всичко започва с първата продажба на фураж за охлюви на кърджалийска охлювъдна ферма. След това клиентите вече нямат край. Не само бумът от търсене на фуражите за охлюви гарантира успеха на предприемчивата чирпанска фирма по време на финансовата криза. За последните 6 години чирпанският фуражен завод увеличава производството си с рекордните 6 - 7 пъти. Докато през 2004 г. предприятието е произвеждало едва 250 – 300 т. фуражи месечно, в средата на 2010 г. обемите са нараснали на 1500 т. месечно. Дори в кризисната 2010 г., произвдството на фураж в чирпанската фирма се е увеличило с 300 т. месечно спрямо предходната година. Предприятието вече има вече над 50 големи и по-малки клиенти.
Бъдещето на чирпанския регион е в земеделието и преработката на земеделската пордукция, категоричен е Гено Манев. Предприемачът е убеден, че фирми като Владини Трейдинг ЕООД ще определят облика на чирпанския край и в бъдеще. Освен многобройните клиенти, днес фуражният завод в Чирпан се гордее и са факта, че е хранил в продължение на три години  конете на софийската жандармерия. От тази година храни и животните на Института по планинско земеделие и животновъдство в Троян, както и дивеча в ловно стопанство Чекерица.
Пътят на успеха ”Нови пазари се печелят с качествена стока и разумна цена. Ако успее да се намери баланса между тези две неща, успехът на една фирма е гарантиран, казва управителят на фуражния завод Манев. Не търсим големи печалби за кратко време и тази политика на собствениците гарантира успех, категоричен е той. Използват се само  рецепти на утвърдени специалисти по хранене на животни в страната като проф. Беро Маринов. Предприятието работи с проверени суровини и доказали се доставчици, разполага с модерно оборудване и отлична компютърна система, държи на опаковките и добрия външния вид на стоката. Непрекъснато се поддържа контакт с клиентите и се държи на тяхното мнение.
Проекти През 2006 - 2007 г. фирма Владини Трейдинг ЕООД изпълнява проект по САПАРД за 180 000 лв., с който успява да изгради нова поризводствена линия. През миналата година са инвестирани над 250 000 лв. в нова линия за биоконцентрати. Тази година ръководството планира да изпълни проект по Програмата за развитие на селските райони на стойност 530 000 лв. Ще се изгради трети силоз за съхранение на зърно, ще се извърши подмяна на аспирационната система, вертикална планировка на около 5  дка площи и други дейности.

Вестник Пари, 30.09.2010 г.

Още новини