Начало Новини Актуално Фулвио Конти е избран за президент на Европейската асоциация на енергийния сектор

Фулвио Конти е избран за президент на Европейската асоциация на енергийния сектор

Актуално
Фулвио Конти

Фулвио Конти, главен изпълнителен директор и управляващ директор на Enel беше избран за президент на Eurelectric, европейската асоциация на енергийния сектор. Изборът се проведе на заседание на Съвета на директорите на Eurelectric, в кулоарите на годишната конференция на асоциацията в шведската столица.

Осигуряването на стабилни и достатъчни инвестиции за европейските енергийни технологии и инфраструктура ще бъде от решаващо значение за предоставянето на надеждни и достъпни доставки с ниски-въглеродни емисии, за европейските граждани през следващите десетилетия, президентът на Eurelectric Фулвио Конти заяви по време на пресконференция. Тези инвестиции изискват две неща: стабилна и предвидима дългосрочна регулаторна рамка и равни пазарни условия, които да позволят и възнаградят ефективните иновативни проекти.

Също така Бордът на директорите на Eurelectric избра Томас Задрога, президент и главен изпълнителен директор на полската енергийна група PGE, за втори вицепрезидент на Eurelectric. Г-н Конти и г-н Задрога ще встъпят в длъжност на 13 юни, присъединявайки се към вицепрезидента на Eurelectric д-р Йоханес Тейсен (генерален директор на E.ON), който беше избран миналата година.    

Eurelectric е асоциацията, която представлява интересите на европейския енергиен сектор, включващ производство, пренос, разпределение и продажба на електрическа енергия. Eurelectric обединява националните електрически асоциации, където такъв орган съществува или водещите енергийни предприятия във всяка страна. В момента Eurelectric има 33 пълноправни страни-членки, включително всички 27 държави от ЕС, настоящите кандидати, преговарящи за членство, както и други европейски страни от ОИСР.

Eurelectric има 22 асоциирани членове без право на глас, представляващи енергийната индустрия на останалата част от Европа, на Средиземноморския басейн и на други континенти. Пълноправните членове и наблюдатели, представляващи европейските и средиземноморските партньори имат място в Съвета на директорите и върховния орган за вземане на решения на асоциацията. Съставът се допълва от 12 асоциирани членове, от енергийния сектор, плюс 24 бизнес партньори от други сектори, свързани със заинтересованите лица или с интереси в енергетиката.

Още новини