Начало Новини Актуално Френският премиер изпрати благодарствено писмо на кмета на Казанлък

Френският премиер изпрати благодарствено писмо на кмета на Казанлък

Актуално
Френският премиер

Министър-председателят на Франция Жан-Марк Еро изпрати благодарствено писмо до кмета на община Казанлък Галина Стоянова. В него френският премиер благодари на градоначалника за поздравленията и пожеланията по случай избирането му на този отговорен пост.

Заедно с думите по протокол, Жан-Марк Еро емоционално отбелязва значението за него на установените връзки между Казанлък и Сент-Ерблен, съобщиха от пресцентъра на Общината. Много съм чувствителен към споменаването на Пакта за приятелство, който беше подписан през 1986 г. между общините Сент-Ерблен и Казанлък. Можете да разчитате на решимостта ми при новите отговорности, които отсега нататък са мои, да промотирам връзките, свързващи Франция и България, пише френският премиер.

Настоящият министър-председател на Франция Жан-Марк Еро е бивш кмет на побратимения на Казанлък френски град Сент-Ерблен, кмет на Нант и досегашен лидер на социалистите в Националното събрание. Любопитен е фактът, че именно г-н Еро подписва във Франция първото споразумение за побратимяване между Казанлък и Сент-Ерблен заедно с покойния кмет на община Казанлък Станчо Коев през 1986 г.

Още новини