Начало Новини Актуално Французи търсят най-добрите етерични масла в Старозагорско

Французи търсят най-добрите етерични масла в Старозагорско

Актуално

Френска бизнес-делегация направи обиколка на Розовата долина през изминалата седмица. Тя пристигна в България по покана на управителя на "Интерхерба" Стефан Мейер. Целта на посещението на търговския управител на "Хербаром лаборатоа" Лук Ардувин и мениджър ароматерапия Вероник Анел беше създаване на тесни бизнес-отношения за подобряване маркетинга на етерични масла между България и Франция.

В Долината на розите бизнес-групата посети почти всички дестилерии в търсене на най-доброто розово масло, пише вестник Старозагорски новини. В Стара Загора френските бизнесмени се срещнаха с управителя на "Фрейгранс България" Ивайло Динков. Целта на разговора беше технологии и маркетинг на етерично масло от маточина, а по думите на Анел, маслото, което произвежда "Фрейгранс България", е с много добри параметри и се нарежда в челната десетка на ЕС по качество. Между представителите на българската и френската фирма беше договорено сътрудничество в маркетинга на етерично масло от маточина и беше направена резервация за произведеното през тази година.
Към управителя на "Фрейгранс България" беше отправена и покана да се запознае с технологията на преработка на етеричните масла във френската компания.

Още новини