Начало Новини Актуално Фотоизложба Споделените европейски ценности е експонирана в Стара Загора

Фотоизложба Споделените европейски ценности е експонирана в Стара Загора

Актуално
Фотоизложба

Общите корени на Европа и България са в основата на споделените ценности, които откриваме в сюжетите на известни европейски легенди и митове. В навечерието на Денят на Европа това е една от инициативите на Община Стара Загора за отбелязването на годишнините от членството на България в европейските структури.

Това каза зам.-кметът Иванка Сотирова при откриването на изложбата Европа - древна и модерна, възторжена и магична (Европейски приказки и легенди) на старозагорския фотограф Рад Димитров, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Проектът на юриста Александър Георгиев и художника Тихомир Трайков, е реализиран със съдействието на Община Стара Загора. Авторите посвещават проявата на 150-та годишнина от рождението на професор Иван Шишманов, 20-та годишнина от членството на България в Съвета на Европа и 5-та годишнина от началото на членството ни в Европейския съюз.

Изложбата ще бъде експонирана до 31 май. В Регионална библиотека Захарий Княжески са изложени 22 фотографски платна, отразяващи приказни сцени от дванадесет приказки и легенди от европейското културно наследство, подредени в определена художествена и концептуална последователност.

Името на Рад Димитров нашумя в края на 2008 г., когато спечели награда на сп. Нешънъл Джиографик - България с фотоса Когато тишината беше оглушителна, заснет на зазоряване на връх Шипка през декември 2007 г.

Още новини