Начало Новини Актуално Фотоизложба с благотворителна цел се открива в Стара Загора

Фотоизложба с благотворителна цел се открива в Стара Загора

Актуално

фотоизложба Стара ЗагораФотоизложба Капка вода - миг живот ще бъде открита в Стара Загора на 22 март - Ден на водата, от 17,00 часа във фоайето на Общината. С експозицията ще бъде отбелязана и Международната година на водното съътрудничество. За изложбата авторът Мариана Стефанова е подбрала 26 пейзажни фотографии основно от България и няколко от Хърватия.

Във всички присъства водата като основен елемент. Има пейзажи от язовир Широка поляна, язовир Доспат, язовир Тополница, язовир Братаница, Плитвичките езера в Хърватия и др.

Изложбата е с благотворителен елемент. 30% от приходите продадените фотокартини ще бъдат дарени на Сдружение ХепАктив. Всяка от фотокартините е с цена от 55 лева. Дарените средства ще бъдат използвани при организирането на групи за взаимопомощ и за създаването на информационни материали за болестта хепатит.

Творческа автобиография на Мариана Стефанова

Първата ми среща с фотографията беше по времето, когато бях в 7 клас в кръжока по фотография. Всичко като че ли приключи за две години и след това си снимах само за семейния фотоалбум. След като фотографията стана толкова достъпна за хората, отново се върна желанието ми да снимам. По-сериозно се занимавам с това изкуство от 3 години. Имам няколко награди от фото конкурси и доста класирани снимки за участие във фотографски изложби. Първата награда за мен беше в началото на месец май 2010 г., когато по време на фотопленера в Родопите представителите на Олимпус раздадоха на новобранците фотографи по един професионален фотоапарат и обявиха конкурс за най-добра снимка. Журито беше харесало моята снимка от изгрева на Широка поляна и така спечелих І-о място. Това като, че ли ме накара да повярвам, че май отново трябва да си припомня основните фотографски правила и да си купя сериозен фотоапарат. В края на 2010 година една моя снимка от Панагюрските колонии – Къщичка в гората спечели ІV-о място в годишния фотоконкурс Туризъм и пътувания на 4coolPics.com в класацията на зрителите. През следващата 2011 година моята снимка от язовир Широка поляна Родопско утро беше класирана на ІІІ-о място в годишния фотоконкурс на същия сайт и на второ място в месечния фотоконкурс на PixelMedia за месец юли 2011.

От началото на 2012 имам няколко награди:

Трето място във фотоконкурса По пътя на водата по случай международния ден на водата – 22 март

Трето място в годишния фотоконкурс България, атрактивна туристическа дестинация 2012

Участие в селекцията на журито за фотоизложба от 30-те най-добри снимки, подбрани от Списание 8

Участие в селекцията на журито за фотоизложба от 10-те най-добри снимки във фотоконкурса Четирите елемента, подбрани от Списание Обекти

Участие в селекцията на журито за изложба в международния фотосалон София

Награда от международния фотоконкурс Digital Nirvana Kalakaar 2012 - второ място в категорията Light up my world спечелих с фотографията - Magic of morning

В края на 2012 година направих и първата си фотоизложба, в която показах 40 мои фотографии - пейзажи от България. Електронен вариант на тази изложба, чието име е Приказно докосване може да видите и на моя сайт. Изложбата беше посрещната с голям интерес от жителите на град Панагюрище. Още в деня на откриването бяха откупени 8 фотокартини.

Още новини