Начало Новини Актуално Фотоизложба, посветена на земетресението в Япония от 2011 г., ще бъде показана в Стара Загора

Фотоизложба, посветена на земетресението в Япония от 2011 г., ще бъде показана в Стара Загора

Актуално

фото изложба фотоизложба Япония земетресение

Възпоменателна изложба ТОХОКУ - с надежда към утрешния ден, посветена на първата годишнина от земетресението в Североизточна Япония, случило се на 11 март 2011 г., ще бъде открита на 19 юли (четвъртък) 2012 г. в 18 часа в Mall Galleria Стара Загора (Стара Загора, ул. Хан Аспарух 30). Изложбата се организира от посолството на Япония в България.

Изложбата се осъществява със сътрудничество с Mall Galleria Стара Загора, Регионален исторически музей – Стара Загора, Община Стара Загора и с финансовата подкрепа на Allianz, JTI, Mitsubishi Corp. и Toyota.

Специани гости от страна на посолството на Япония в България ще бъдат г-н Тошио Сугиура, съветник и заместник-ръководител на посолството и г-жа Ая Отаки, секретар по културните въпроси.

На 11 март 2011 г. Североизточна Япония беше сполетяна от катастрофално земетресение, чиято сила причини огромни щети и отне над 14 хиляди човешки живота. България беше сред държавите, които побързаха да подкрепят пострадалите в Япония с организирането на различни дарителски акции и благотворителни инициативи.
С тази фотоизложба Япония иска да изрази своята благодарност към всички, които я подкрепиха в трудния момент, както и да покаже пред света своето възстановяване и твърдо упование в способността си да изгради едно по-добро бъдеще. Изложбата включва фотоси, които представят моменти преди и непосредствено след земетресението, както и актуални снимки от течащите възстановителни работи.

Япония фотоизложба Стара Загора

Още новини