Начало Новини Актуално Фотографи бележат 25 години заедно

Фотографи бележат 25 години заедно

Актуално
Бедрос Азинян

Около 50 свои фотографии от цикъла Кръстопъти ще покаже след Париж и в родния си Казанлък майсторът зад обектива Бедрос Азинян. Той ще изложи уникалните си снимки в Художествената галерия на 20 декември. Част от цикъла през ноември бе изложен и в парижка галерия по повод месеца на фотографията във френската столица.

Азинян е кандидатствал със своето портфолио и е бил одобрен сред стотици фотографи. Изложбата на Бедо е юбилейна, с нея той бележи своята 50-годишнина.

Председателят на браншовото сдружение на фотографите занаятчии в Казанлък има повече от 80 участия в национални и международни фотоконкурси и салони в Русия, Германия, Унгария, Франция, Гърция, Италия, Чехия, Полша, САЩ, Сан Марино, Андора, Канада, бивша Югославия с присъдени повече от 29 награди.
Член е на фотографска група "Казанлък-85". Петима от групата ще покажат свои творби през януари и в Стара Загора. Заедно с тези на Бедо, в Галерия "Байер" ще могат да се видят снимки и на Александър Иванов, Желиян Николов, Мариян Димитров и на покойния Георги Димов. Всеки от творците ще участва със по 10 свои голямоформатни фотоси под надслов "25 години по-късно". Творците се събират заедно в обща експозиция след 15 години прекъсване, припомни Бедрос Азинян.

Информация: вестник Новината

Още новини