Начало Новини Актуално Форум посветен на 100 години от Първата световна война с участието на акад. Георги Марков ще се проведе в Стара Загора

Форум посветен на 100 години от Първата световна война с участието на акад. Георги Марков ще се проведе в Стара Загора

Актуално

plakat teoretichna konferencia 100 godini I sv. voinaРегионалният академичен център Стара Загора е съорганизатор на теоретична конференция, посветена на 100 години от влизането на България в Първата световна война. Форумът ще се проведе на 2-ри октомври в зала 33 на Регионалния исторически музей – Ст. Загора и ще бъде открит от акад. Георги Марков с доклад на тема: Участие на България в ПСВ и резултатите от нея.  Сред темите, които ще се дискутират в предстоящата конференция са:

 

военно-стратегическите планове на Българската армия в навечерието на ПСВ, мобилизация и боен път на 12пп в ПСВ, участие на 8 пехотна Тунджанска дивизия в бойните действия по време на Първата световна война, паметта за участие на старозагорци в Първата световна война.

Организаторите на форума: община Стара Загора, Регионалният исторически музей - Ст. Загора, Регионалният академичен център на БАН - Ст. Загора, Областен съвет на СОСЗР - Ст. Загора, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите и Военно формирование 24150, Ви канят да се включите в дискусиите на 2-ри октомври от 10 ч. в зала 33 на Регионалния исторически музей в Стара Загора.

В деня на конференцията за всички присъстващи Регионалният исторически музей – Ст. Загора ще осигури разглеждане на културно-исторически обекти в града: РИМ-Ст. Загора, Музей на религиите, Неолитни жилища, Античен форум.

Приложение :

Каним Ви да присъствате на форума.

 

 

 

 

Още новини