Начало Новини Актуално Форум на Национален индустриален клуб - клуб Отбранителна индустрия: Сътрудничеството с Индия и индийската индустрия

Форум на Национален индустриален клуб - клуб Отбранителна индустрия: Сътрудничеството с Индия и индийската индустрия

Актуално

Национален индустриален клуб - клуб Отбранителна индустрия (www.defenceindustryclub.org) съвместно с Индийско-българска бизнес камара (www.ibbc.bg) ще проведе на 7 декември, сряда, от 14 часа до 18 часа месечната си среща с компаниите членове на Сдружението, а също и с компаниите, желаещи да се присъединят към Сдружението. Форумът е в София, Български културен център, ул. Веслец 13,

Темата на срещата е: Сътрудничеството с Индия и индийската индустрия. Възможности за българо-индийско индустриално коопериране във всички области на индустрията.

Програма 

 • 1. Встъпително слово на г-н Цветан Симеонов - председател на БТПП - Българска търговско-промишлена палата. (www.bcci.bg)
 • 2. Презентация на Н.Пр. Санжай Рана - посланник на Индия в България
  Възможности за българо-индийско индустриално коопериране във всички области на индустрията, обща презентация на икономиката на Индия и приоритетите и насоките в развитието на всички сектори на индустрията. 
 • 3. Презентация на г-н Калин Радев - председател на УС на Индийско-българска бизнес камара (www.ibbc.bg)
 • 4. Презентация на Проф. Димитър Недялков - Военна академия Г. С. Раковски, ИКИТ - Институт за космически изследвания и технологии
   Перспективни направления за развитие на военната авиация в България - възможности за съвместно производство и индустриално коопериране в областта на производството на бойни самолети и вертолети за военната авиация.
 • 5. Презентация на проф. Нако Стефанов - Център за източни езици и култури
  Научно-техническа и иновационна система и политика на съвременна Индия
  6. Презентация на Теодосий Теодосиев - Тео - будител и учител по физика - Казанлък
  Ролята на образованието в изграждането на иновативна, високотехнологична и силна индустрия. Социално силни можем да бъдем само чрез образование.
 • 7. Презентация на чл. кор. Иван Гранитски - БАН - Българска академия на науките
  Ролята на БАН и на научния потенциал в изграждането на високотехнологична отбранителна индустрия - възможности за индустриалното коопериране с Индия.

Следват презентации на новите ни членове за септември, октомври и ноември 2022 г. и презентация на проекта на ИАГ за строителство на два нови завода в България за производство на бронирани машини - в Бургас и Благоевград.

Организаторите уточняват, че в края на форума ще има кратка презентация на Изложението на отбранителната индустрия в Азърбайджан - Баку, на което те са присъствали в периода 6 - 8 септември 2022.

След края на презентациите, ще се състоят двустранни срещи, нетуъркинг и коктейл.

На срещата ще бъдат допускани представители на фирми заявили писмено чрез имейл - defence_club@abv.bg или устно - по телефона, своето участие и получили потвърждение за участието си.

Още новини