Начало Новини Актуално Фондация Тангра ТанНакРа предлага на училищата христоматия за изворите на българска история

Фондация Тангра ТанНакРа предлага на училищата христоматия за изворите на българска история

Актуално
Тангра Таннакра

Председателят на фондация Тангра ТанНакРа Петко Колев гостува на Ротари клуб - Стара Загора, за да представи последните издания и да се обсъдят съвместни инициативи, като снабдяването на училищата в Стара Загора с 5-томната христоматия Подбрани извори за българска история. Изданията на ТанНакРа са добре познати на училищата в Стара Загора, защото те от години използват издадените от фондацията исторически карти.

Фондацията носи името на бога на древните българи Тангра. Древните българи са завещали на света богато културно наследство в областта на философското осмисляне на света, държавното управление, социалното устройство, военното изкуство, астрономията и др. ЮНЕСКО признава календара на древните българи за най-точния от всички известни досега календари. Петко КолевЕдна от целите на фондацията е  да се възроди истината за историческото място и значение на българите в световната цивилизация и култура. В този дух са и изданията, които неправителствената организация изготвя и разпространява, за което търси съдействие от Ротари клуб.

В момента предлагаме за училищните библиотеки пет тома на христоматия Подбрани извори за българска история и предложих на Ротари клуб - Стара Загора да подпомогнат закупуването им за училищата в града, каза Петко Колев.

Той подари на Ротари клуб новия Вечен календар за годината, чието заглавие е Магията България. Календарът представя страната ни с нейната забележителна природа и култура.
Фондация Тангра Таннакра издава Вечния календар за 15-то поредна година на български и английски език и достига до хиляди хора не само у нас, но и в чужбина, включително и в американска военна база.

В момента фондацията готви филм за научната си експедицията в Иран, който се очаква да бъде готов през ноември. През декември ще излезе от печат и Втори том на българските земи в старите арабските и персийски карти. Фондация Тангра Таннакра има водеща роля и за изграждането на паметника на Джон Атанасов в София, за което е получила финансова подкрепа от старозагорци.

Още новини