Начало Новини Актуално Фондация Димитър Бербатов удължава срока за номинации на успелите деца на България

Фондация Димитър Бербатов удължава срока за номинации на успелите деца на България

Актуално
Фондация Димитър Бербатов

Срокът за номиниране на изявени през 2010 г. деца в третото издание на проекта Награди за успелите деца на България на фондация Димитър Бербатов се удължава до 15 януари 2011 г., съобщиха от пресцентъра на неправителствената организация.

До фондацията пристигат много молби крайният срок 23 декември да бъде променен, тъй като има конкурси и състезания през месец декември 2010 г., които няма да позволят на участващите да изпратят пълен брой документи.
Фондация Димитър Бербатов желае не само повече деца да имат възможност да вземат участие в поредната кампания, но и те да бъдат представени възможно най-пълно. Подготвянето на документите, удостоверяващи постиженията, отнема време и с цялото си желание да улесни номиниращите, фондацията им го предоставя, удължавайки срока с три седмици.
Родители, близки, учители, съученици, съседи (както и самите ученици) могат да номинират деца в ученическа възраст, постигнали успехи през 2010 г. в областта на изкуствата, науката или спорта на уеб-сайта на проекта (http://www.dberbatov.org/projects/nagradi/).
За валидни по смисъла на проекта се приемат само онези постижения, за които има издаден съответен документ (грамота, протокол, служебна бележка или др. подобен). Те трябва да са за 2010 г. и в някоя от горепосочените сфери, от участие във състезателни форуми (конкурси, олимпиади, концерти или други състезания) в България или по света. Условията за номиниране са детайлно описани в уеб-сайта на проекта и стриктното им спазване гарантира административно одобрение на номинацията и попадането сред успелите деца на България, които впоследствие фондацията представя в луксозна книга.
През предстоящата календарна година молбите на всички номинирани деца за подкрепа на развитието им се разглеждат с предимство пред останалите. Фондацията се стреми към възможно най-честото им представяне пред широката общественост с помощта на своите медийни партньори и на останалите медии, както и да осигурява тяхно участие в подходящи форуми.
Приемат се номинации и за участие в социален проект.
Номинирани могат да бъдат и деца от българските училища в чужбина.
588 деца от над 3000 номинирани бяха одобрени по критериите на проекта Награди... за 2009 г. Основната цел на проекта е да създава сред подрастващите нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите.
Димитър Бербатов е идол на подрастващите и пример за човек, успял с талант и труд да сбъдне детската си мечта. Това е възможност да се влияе на децата да насочват енергията си в градивна посока, което ще работи за тяхното бъдеще. В обръщението си към тях в книгата, която фондацията издава като част от този проект, Димитър Бербатов най-добре обобщава неговата философия:
„Здравейте, изключителни деца от тази книга!
Истински респектиран съм от вашите успехи! Вие не просто сте талантливи - с труда и постиженията си можете да бъдете пример за повечето възрастни.
Вашите близки или вие самите ни разказахте за тези успехи и ни изпратихте доказателства за тях, след което журито прецени кой е постигнал най-много през 2009 г. в областта, в която се изявява – Изкуства, Наука или Спорт. Тях представяме в това издание, за да се гордеят повече българи, че ви има.
Вие вече знаете колко сила и амбиция са нужни, за да сте сред най-добрите. Сила и амбиция ще ви трябват и занапред и колкото по-нагоре – толкова повече. Ще срещате и трудности, но и немалко добри хора, които ще ви подкрепят.
Поздравявам ви за успехите – не като деца, а като хора, които работят за името си и за името на своята родина. И ви пожелавам, където и да продължите да учите по широкия свят, един ден да се върнете да живеете в България. И където и да сте, да се чувствате българи. 
Ваш Димитър Бербатов
Проектът Награди… – 2010 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Асоциацията на българските училища в чужбина и на UNICEF и с официалното медийно партньорство на: БГ Радио, БТА, bTV Media Group, FoxLife, в. 24 часа, Камара за визуална комуникация и защита на околната среда, информационните сайтове Vesti.bg и Sportni.bg и www.Eurochicago.com

За Фондация Димитър Бербатов:
Фондация Димитър Бербатов е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Още новини