Начало Новини Актуално Фонд Земеделие отпусна целеви кредит за минерален тор и семена за пшеница

Фонд Земеделие отпусна целеви кредит за минерален тор и семена за пшеница

Актуално
Наторени домати

Държавен фонд Земеделие отпусна целеви кредит за закупуване на минерален тор и семена за производството на пшеница за реколта 2012. Срокът за прием на заявления е до 30 ноември 2011 г. и/или до изчерпване на финансовия ресурс, който е в размер на 9 930 000 лв. Кредитът за купуване на минерален тор е в размер на 80 лв. на хектар, а за семена – по 60 лв. на хектар.

Семената могат да бъдат и собствено производство и да са неокончателно сертифицирани. Заемите ще се дават при лихва от 6%. Кандидатстването е с едно заявление и за двете направления заедно, като стопаните могат да представят обща застраховка и обезпечение по кредита.

Кредитните задължения се обезпечават чрез ипотека върху недвижимо имущество, особен залог върху машини и съоръжения, складови записи за вложено зърно на съхранение в публичните складове, залог на парична сума или банкова гаранция. Земеделските производители могат да подават своите документи в областните дирекции на ДФ Земеделие.

Повече информация за условията и изискванията по предоставения кредит - на място в областните структури на фонда или на телефон: 02 8187316.

Още новини