Начало Новини Актуално Фонд Социално подпомагане подкрепи Кризисният център на Сдружение Самаряни с 11 000 лв.

Фонд Социално подпомагане подкрепи Кризисният център на Сдружение Самаряни с 11 000 лв.

Актуално

На редовно свое заседание Управителният съвет на Фонд Социално подпомагане взе решение да подкрепи финансово с близо 11 000 лв. за последните два месеца от 2009 година Кризисния център на Сдружение Самаряни в Стара Загора. След затвaрянето на два от водещите Кризисни центрове за жени и деца в България – на Фондация „Дива” в Пловдив и на Асоциация „Деметра” в Бургас, Кризисният център „Самарянска къща” остана единственият център за възстановяване на жени и деца, жертви на домашно насилие за цяла Южна България.

Това претовари през последните  месеци дейността на Центъра,  в който за периода януари-септември  2009 г. са преминали 87 потребители,  от които 31 жени и 56 деца, пострадали от насилие в семейния кръг. През Приемната за първите девет месеца от годината са преминали 246 жени, потърсили помощ след преживяно насилие. Обажданията на 24-часовата ни Консултативна линия за същия период са 146.
Много от нашите потребители са от други  населени места и работата по всеки  от конкретните случаи се затруднява от този факт. От началото на юли месец  Сдружение „Самаряни” е в сериозен финансов недостиг на средства, поради увеличения поток от клиенти през последните месеци.
Ръководството на Сдружението изказва благодарности на всички приятели от Националната мрежа за децата, които се застъпиха за каузата през последните месеци и вдъхнаха надежда на екипа да продължи да подкрепя пострадалите в Центъра!

Още новини