Начало Новини Актуално Фирмите по зимната поддръжка започват дежурства в Стара Загора от 7 декември

Фирмите по зимната поддръжка започват дежурства в Стара Загора от 7 декември

Актуално
дежурства зимна поддръжка Стара Загора

Със заповед на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, от 7 декември започват дежурствата на фирмите Нелсен Чистота ООД и Пи Ес Ай АД за зимна поддръжка и снегопочистване в общината. Те се изпълняват в съответствие с Оперативния план за зимно поддържане и снегопочистване на Стара Загора през експлоатационния период на 2012 - 2013 г.

Денонощното дежурство на специализирана техника за зимно поддържане и снегопочистване на уличната пътна мрежа, тротоари и пешеходни зони в Стара Загора е в съответствие с подписания Договор за предоставяне на концесия от 26.06.1998 г. между Община Стара Загора и Нелсен Чистота ООД и решение №-430/11.10.2012 г. на Общински съвет Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.

Зимното поддържане и снегопочистване на четвъртокласната пътна мрежа в община Стара Загора се осъществява от фирма Пи Ес Ай АД. Денонощното дежурство се въвежда в съответствие с подписан с фирмата договор за поддръжка и снегопочистване на пътища с дължина 236 км.

Контрол по изпълнение на заповедите на кмета е възложен на зам.-кмета на община Стара Загора Йордан Николов и началника на отдел Опазване на обществения ред и управление при кризи Валери Иванов.

Още новини