Начало Новини Актуално Фирми от Стара Загора могат да подават сигнали за щети, претърпени от блокадата на българо-гръцката граница

Фирми от Стара Загора могат да подават сигнали за щети, претърпени от блокадата на българо-гръцката граница

Актуално

Във връзка с блокадата на южната ни граница с Гърция и в съответствие с постъпили искания на фирми за отразяване на тези пречки в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма е сформиран Кризисен щаб за оценка на загубите, претърпени от производствени предприятия, търговски и туристически фирми.

В него участват експерти от три министерства - Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, на земеделието и храните и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Щабът ще бъде ръководен от зам.-министрите от трите ведомства Иво Маринов, Георги Костов и  Камен Кичев.

Отправяме молба към всички фирми, които са засегнати от блокадата да изпратят информация на открития в МИЕТ горещ телефон 0800 15665 и е-mail: hotline@mee.government.bg.

Можете да използвате и електронния адрес на Търговско-промишлена палата - Стара Загора: office@chambersz.com и тел. на палатата 042 626297, 626033, 639627.

Подадените сигнали и данните до Кризисния щаб ще влязат в цялостната справка, която ще бъде предадена на европейските институции за търсене на обезщетение и компенсиране на загубите.

Още новини