Начало Новини Актуално Фирми от региона на Стара Загора показаха новости на Международния технически панаир в Пловдив

Фирми от региона на Стара Загора показаха новости на Международния технически панаир в Пловдив

Актуално

панаир пловдив енергетика

Изделия от 24 държави в Европа, Америка и Азия участваха в тазгодишното международно техническо изложение в Пловдив, което се проведе през изминалата седмица. На 120-тата годишнина, която тази година бележи Пловдивският панаир, бяха и 7 старозагорски и 6 казанлъшки фирми. В моята област има по-малко изложители в сравнение с миналата година, сподели инж. Петко Белчев.

В областта на пожарогасенето има само една фирма, и то българска, добави управителят на Файер Протекшън ЕООД. Но видях нещо интересно - иновативни панели с добри показатели, които ще намерят приложение в строителството, добави Белчев.

Ангел Ангелов, управител на Дейта Керхер - Стара Загора, и тази година бе сред изложителите. Фирмата участва с пълна гама от продукти на Керхер - пароструйни и водоструйни машини, резервни части, подопочистващи автомати, които едновременно измиват и подсушават. Новите ни модели са от ново поколение, насочени към минимум разход на гориво, сподели Ангелов. Имаме редица изделия с програми за бита, нова гама индустриална техника по технология със сух лед, т.нар. машини на самообслужване. Новост сред експонатите на Дейта Керхер бе техника с високо налягане и гореща вода за почистване на соларни панели.

ЕТ ТЕД - Теодор Динев - Стара Загора беше участник в изложението за 11-и път. Фирмата е вносител на американски продукти в областта на металорежещите инструменти. На щанда ѝ имаше отрезни ленти за метал и за дърво. Участието на изложителите е слабо, но панаирът има добра посещаемост, коментира пред вестник Национална бизнес поща управителят Теодор Динев.

Друг традиционен участник на техническия панаир в Пловдив - ИТТ България ООД - Стара Загора, загатваше за нещата, с които ще работи в най-близко бъдеще. Очаквайте от нас интересни продукти, сподели търговският представител Веселин Желев. ИТТ България ООД се радва на добро здраве. Стоим добре на българския пазар. Извоювали сме лидерски позиции и сме сред водещите в областта на крепежните елементи. Надяваме се с новите продукти да подобрим позициите си пред своите клиенти, добави той.

Вики - Б ЕООД - Казанлък, показа на щанда си в панаирното градче апарати, зарядни устройства, трансформатори и улични осветители. Имаме доста нови модели, всяка година излагаме най-новото, което сме разработили, каза Цанита Кралева, специалист продажби и реклама на дружеството. В Пловдив Вики - Б ЕООД зарадва посетителите с промоционални цени на редица модели от изделията си.
На изложението имаше и японски роботи. Ръката може да прави всичко - носи, подрежда, манипулира, нарежда палети, шлифова елементи, заварява..., каквото пожелаете, обясниха от японската компания производител Фанук роботикс. И не пропуснаха да отбележат, че са на пазара в България от 1980 г. - първата японска инвестиция у нас.

На панаира редом с лъскавите автомобили на най-популярните марки у нас, имаше множество предложения за оборудване на автосервизи, руска военнатехнология за увеличаване на компресията и възстановяване на износването на двигателя. Можеха да се видят и предложения за работа - Мадара АД на огромни табели беше обявила, че търси подизпълнители.

Редица изложители бяха заложили не само на изделията си, но и на атракцията. Из панаирното градче имаше дългокраки момичета, които с еротични движения демонстрираха възможности на почистваща техника за автомивки, други пък привличаха погледите чрез себе си към строителна техника.

Над 90 новости, от които 11 световни и 12 европейски, бяха показани на тазгодишния Международен технически панаир.

39 продукти на български и чуждестранни фирми спечелиха златни медали. Три изделия получиха Наградата за иновации на Асоциацията на електротехниката и електрониката.
Две от отличията отидоха в Интернешънъл Пауър Съплай - за модулна хибридна система, която произвежда ток от вятър, слънце, дизел и биопродукти. Тя е световна новост, но е изцяло проектирана и направена в България, затова заслужи златен медал и приз за иновация. Другите двама носители на наградата за иновация са Шнайдер електрик - за комуникационна шина за енергиен мениджмънт на сгради, и Ромтех ЗС - за енергоспестяващ светодиоден аналог на луминисцентна тръба.

Още новини