Начало Новини Актуално Фирми от Централно-сибирски регион искат български плодове и зеленчуци

Фирми от Централно-сибирски регион искат български плодове и зеленчуци

Актуално

Русия търговияЩербин Владимир Иванович, упълномощен представител за Република България и Балканския полуостров на Централно-сибирска Търговско-промишлена палата се срещна с ръководството на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Особен интерес представляват българските плодове, зеленчуци и консерви, стана ясно по време на разговорите. Обсъдени са още възможности за увеличение на туристопотока.

Централно-сибирският регион е специализиран в производството на нефт, газ и добив на злато, платина и диаманти, алуминиев и дървен материал. Добре развита е и дърводобивната промишленост. На българските фирми, а чрез тях и на европейския пазар, се предлагат алуминиеви сплави и метални профили, торфени пелети, които са по-калорични и екологични от традиционните дървесни пелети, органични торове и др. продукти.

Фирмите, които проявяват интерес към установяване на бизнес отношения с фирми от Централно-сибирски регион на Русия, могат да се обръщат към Търговско-промишлена палата - Стара Загора, съобщи председателят ѝ Олег Стоилов.

Централно-сибирска Търговско-промишлена палата развива дейност на територия от 200 млн. кв.км, което е приблизително 20 пъти повече от територията на България. Населението на Сибирския регион е над 3 млн. души.

Фирми от Централно-сибирски регион бизнес отношения с България

Още новини