Начало Новини Актуално Фирми от Белгия запазват интереса си за инвестиции в региона на Стара Загора

Фирми от Белгия запазват интереса си за инвестиции в региона на Стара Загора

Актуално

Ерик Санткен, икономически и търговски аташе на Кралство Белгия у нас, посети Търговско-промишлена палата - Стара Загора и проведе разговор с ръководството на Палатата. Целта на посещението на дипломата беше да се запознае с икономическите реалности на региона и с възможностите фирми от Белгия да осъществят бизнес контакти с предприятия от област Стара Загора.

 

Ерик Санткен

Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов обобщи направеното през последните три години по съвместни проекти и бизнес инициативи, реализирани в Стара Загора с помощта на посолството на Кралство Белгия и на Фламандското правителство. Той запозна дипломата с най-важните производствени отрасли в региона. През последната година част от тях, и особено тези, които са експортно ориентирани, са силно засегнати от световната икономическа криза. Те обаче запазват потенциала на предприятията си и възможността да работят с партньори от Европейския съюз. Много предприятия са готови да осъществят и преориентиране при производствената си дейност и на продуктовата си гама и заради това търсят нови контакти с чуждестранни фирми, каза г-н Стоилов.
Ерик Санткен заяви, че белгийски фирми проявяват интерес към инвестиции в региона. Той посочи конкретно възможността да се работи съвместно по проекти, които са свързани с възобновяемите енергийни източници и които могат да бъдат реализирани в региона на Стара Загора. Интереси има и при партньорството в областта на енергийната ефективност.
Дипломатът получи информация за изпълнението на проекта за представяне и развитие на обединения туристически потенциал на Старозагорския регион, който се изпълнява от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, съвместно с общините и е подкрепен от Световната асоциация на туристическите агенции WATA. Г-н Санткен заяви, че подкрепя идеята и също ще работи за привличането на повече туристи, които да посетят Стара Загора.

 

Белгия

Още новини