Начало Новини Актуално Фирма Вито - 95 назначи работници, обучени чрез финансиране от Европейския съюз

Фирма Вито - 95 назначи работници, обучени чрез финансиране от Европейския съюз

Актуално

Дейността си Вито - 95 ООД започва през 1991 г. като ЕТ Вито  - Тони Русев. През 1995 г. се преобразува във ВИТО - 95 ООД, основано от 12 съдружници, от които притежател на мажоритарния дял е инж. Тони Русев. Фирмата развива дейност в две основни направления - промишлено и гражданско строителство и търговия с метали.

Изпълнява обекти както по предварително разработени от външни организации проекти, така и по проекти от собствено проектантско бюро, с което осигурява пълен строителен цикъл -от идеята до ключа. Средната брутна работна заплата е 1000 - 1100 лв.
Инж. Тони Русев е на 58 г., строителен инженер специалност ПГС. Започнал е работа като помощник-технически ръководител в някогашната държавна фирма Заводски строежи през 1977 г., където е бил и зам.-директор. Бил е главен инженер на обекти в Ирак, изпълнителен директор на дружество в Нигерия, директор на Минстрой - Раднево. В частния бизнес е от 1990 г.
Във Вито - 95 са ангажирани 350 строителни специалисти с доказан опит в строително-монтажната дейност, вкл. висококвалифицирани инженерно-строителни кадри, фирмата обучи 15 безработни със средства по проект на ЕС Равни възможности за всички, пише вестник Национална бизнес поща. Професиите, в които те придобиха квалификация и практически умения, са строител армировка и бетон, заварчик, монтьор на подем но-транспортна техника и строител мазилки и шпакловки. С 12 от тях сключихме трудови договори, заяви на пресконференция инж. Тони Русев при представяне на резултатите от проекта. Той е на обща стойност 127 000 евро, чрез него бе повишена квалификацията и на трима заети във Вито - 95.
При нас няма текучество, поддържаме състава си, който е изцяло на трудови договори. Не назначаваме нови хора, но и не извършваме съкращения, каза инж. Русев. В момента конюнктурата на строителния пазар е лоша, активността е замряла, но очакваме да се подобри, допълни той. В случай, че това не се случи до 6 месеца, е възможно да извършваме съкращения.

Още новини