Начало Новини Актуално Фирма предлага с 81% по-къс срок за ремонта на кв. Железник

Фирма предлага с 81% по-къс срок за ремонта на кв. Железник

Актуално

Не можем да се вместим в крайния срок - 11 май 2011 г., за определяне на изпълнител на строително-ремонтните работи по Проект Подобряване на физическата и жизнената среда на квартал Железник - Стара Загора - каза пред наш репортер проф. Димитър Динев, зам.-кмет по строителството на общината и ръководител на проекта. - За съжаление процедурата се оказа изключително сложна и тежка.

С мой доклад помолихме кмета на общината да издаде нова заповед за удължаване на срока и в най-скоро време ще имаме предложение за фирма-изпълнител.
Проф. Динев уточни, че затрудненията са от много посоки. Има фирми, които предлагат с 60%, с 81% по-кратки срокове за изпълнение на строителните работи, отколкото е средното за останалите. Заради това се налага да им се търси обяснение на аргументите. Същото касае и времето за разсроченото плащане, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки всички проблеми, решението на общинското ръководство е на 16 май от 14 часа да се отворят офертите и да се определи победителят измежду допуснатите 18 фирми.
Същите неудачи споходиха и комисията, която трябваше да определи надзорна фирма. На 4 май т.г. са отворени и ценовите оферти, но и те надвишават определената по закон граница от 30% за по-благоприятна от средната стойност на останалите оферти. Председателят на комисията инж. Ангел Стоманярски също е поискал отсрочка до 31 май т.г.
Класирането на кандидатите става по определена формула за оценка с максимален брой 100 точки. 30 точки се полагат за офертната цена, 40 - за срока за изпълнение, гаранционният срок носи 20 точки (за различните лотове те са различни) и 10 точки - за отложено плащане.
8 639 000 лв. с ДДС е стойността на проекта, от която за строително-монтажни работи са определени 7 960 380 лв. Ще се ремонтират 7.5 км улици и 15 км тротоари; 53 дка ще се облагородят и озеленят, ще се наситят с детски кътове и места за отдих, велоалеи и др. Много средства са предвидени за осветление. Крайният срок за отчитане на проекта е 17 юли 2011 г.

Още новини