Начало Новини Актуално Фирма Чукурови въведе в експлоатация собствена фолираща линия

Фирма Чукурови въведе в експлоатация собствена фолираща линия

Актуално

Собствена фолираща линия пусна на 19 март 2010 г. старозагорската фирма Чукурови. Тази инвестиция спестява на производителите на PVC-профилите HAMMER plast средства за транспорт на готови профили до друго предприятие, където върху тях да бъде поставено фолио със съответен цвят (доста скъпа услуга) и връщане на профилите в складовете на фирмата.

Разбира се, новата линия поевтинява производството на Чукурови, а по време на криза и намалена покупателна способност, им гарантира по-голяма конкурентоспособност на пазара.
Точно в този момент за нас най-важното е, че продължаваме да работим и да се развиваме, да отстояваме своята ниша, казват Иван Чукуров и синовете му Димитър и Свилен. Те признават, че да се прави бизнес точно в този момент, е истинско предизвикателство и изключително трудна задача. Надяваме се слънцето да спаси бранша ни, смее се Иван Чукуров, имайки предвид, че за производителите на дограма и слънцезащитни изделия активният сезон тепърва започва, пише вестник Национална бизнес поща.
От началото на годината фирмата пусна и линия за стъклопакети. Подновила е също сертификата си по ISO 9001:2008, а до края на 2010 г. има планове да кандидатства по проект за още 2 линии за производство на PVC-профили и 70 милиметрова, петкамерна система. Срокът за кандидатстване по този проект бе до края на март тази година, но бе удължен, поясниха Чукурови, поради факта, че 80% от кандидатите са се отказали заради кризата да рискуват с разширяването на производствата.

Ние не смятаме да спираме. Работим с редуциран състав - оставихме най-добрите работници, инвестираме разумно, държим на високото качество на производството и на това то да бъде екологично чисто. Екологични са както профилите и производството ни, така и лепилото, което ползваме при фолирането. Въпреки кризата, пазарът оцени усилията ни, казва Димитър и като доказателство посочва пробива на марката им HAMMER plast на пазара в Молдова. В момента се подготвят договори и с румънски партньори.
Промяна има и на българския пазар - в кризисни условия голяма част от дребните производители са преценили, че е по-изгодно да работят като търговски посредници, закупувайки готови продукти, отколкото да инвестират в собствено производство. Затова една от новите дейности на Чукурови е осигуряването на франко поръчки (напълно готови за продажба и монтаж PVC изделия и стъклопакети).

Още новини